• זוגיות

למה אני מתעצבן בכל מריבה עם אשתי?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ו מרחשון תשפ"א
שאלה
אין אדם בעולם הזה שיכול לעצבן אותי או לגרום לי לצאת מהכלים חוץ מהבת זוג שלי... כל פעם שאנחנו רבים או מתווכחים אני מנסה לשמור על קור רוח, אבל אני מגיע למצב קיצון של עצבים אתה, אני מתחיל לשבור דברים ולתת אגרופים לקירות. רק ככה אני מצליח להוציא את הכעס שלי. איך אני מפסיק להתעצבן ככה? איך אני נרגע מבלי להגיע למצב קיצון כזה? אני יודע שהכעס זה דבר מאוד רע..
תשובה
שלום רב, הכעס יש לו שני חלקים. החלק הראשון זה הפגיעה שאתה נפגע. החלק השני זה התגובה האלימה שיוצאת כתולדה מהפגיעה שמתעוררת אצלך. בכדי לטפל בכעס ניתן לטפל בחלק של הפגיעה וניתן לטפל בחלק של התגובה. אני מניח שאתה רוצה להגיע לטפל בחלק הראשון שזה כלל לא להיפגע. ניתן לתקוף זאת בכל מיני צורות. ניתן לתקוף זאת מבחינה שכלית. ניתן לתקוף זאת על ידי האמונה. וניתן לתקוף זאת על ידי ייעוץ רגשי. הכעס הינו רגש. צריך לזהות איזה רגש מתעורר בך שגורם לך לכעוס ואת הרגש הזה לפרק. לכן לא אוכל לתת לך עצה. צריך להיפגש לראות מהו הסדק שהרגש חודר אליך ופוגע בך שגורם לך להגיב באלימות. אולי אם תפרט יותר נוכל לתת עצה ראשונית. כל טוב