• מעשר כספים - ממה?

נתינת מעשר כספים ממתנות

הרב אליעזר מלמד

כ"ט שבט תשס"ב
שאלה
1) האם צריך לתת מעשר כספים ממתנות שמקבלים לחתונה, שאינם כסף? 2) אם קיבלתי כסף מסבא לקנות מקרר, האם צריך לתת מהכסף מעשר?
תשובה
1) אמנם ראיתי בשם אחד הגדולים שכתב שצריך, אבל למעשה נותנים מעשר כספים רק ממתנה כספית. 2) אם הכסף מיועד למקרר ואתה צריך לקיים את רצון הנותן ולקנות בו מקרר, אין מפרישים ממנו מעשר, כי הוא כבר אינו נחשב לכסף אלא למקרר שכאמור לעיל אין מפרישים ממנו מעשר. ואם נתנו לך 5000 ש"ח למקרר וקנית אותו ב- 4000 מהאלף הנותרים עליך להפריש מעשר.