• גיור וגרים

אדם שגדל כל חייו בשמירת מצוות וגילה שהוא גוי

הרבנות הראשית לישראל

כ טבת תשפ"א
שאלה
שלום הרב, עלתה שאלה לפני כמה ימים במקום עבודתי, אחת העובדות שחיה חיי יהודייה כך חייה ומשפחתה חיו כיהודים לכל דבר גילתה שאמה עברה גיור על פי הסמכת החוק ולא על פי ההלכה, מדובר באדם ששמר כל חייו את התורה ומצוותיה, השאלה שעלתה זה אם אותה עובדת צריכה לעבור גיור או שמשום שחיה חיי יהדות מרגע שנולדה היא נחשבת כיהודייה לכל דבר. במקרה והיא צריכה לעבור גיור, איפה תוכל?
תשובה
ב"ה שלום וברכה צריכה גיור. שתפנה לאולפן גיור המאושר על ידי הרבנות הראשית. יתכן שיקצרו לה את הדרך ותוכל לפנות לבית דין של גיור המואושר על ידי הרבנות הראשית. בהצלחה הרב חגי בר גיורא