- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
הלכות הכשרת בשר
שאלה
שבוע טוב.
1. בשר מוכשר, על עצם, שהמשיך להגיר נוזל דמי, האם יש בעיה לבשל? ואם כן, מה דין הכלים שבושל (סיר) או נאכל בהם צלחת קורל?
2. בשר טחון שעובד על שיש, שיש לי חשש שקודם לכן הייתה עליו פיצה ולא נוקה .האם יש לזרוק?
תודה.
תשובה
ב"ה
שלום וברכה
לרוב אחר הכשרה נוזל אדמומי הוא לא דם אלא מוהל ולא אוסר.
בפשטות יש פי 60 בבשר ואם גם לא רואים בתערובת את הפיצה = מותר.
בברכה הרב חגי בר גיורא

כלי בשרי בחלב חם
רבנים שונים | כ"ד שבט תשס"ו

עוף שהופשר בקערה חלבית
רבנים שונים | י סיון תשס"ד

הכשרת טוסטר אובן
הרה"ג דוב ליאור | ג טבת תשס"ד
המשך לשאלה "חימום בשרי על כלי חלבי"
הרבנות הראשית לישראל | ו תשרי תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
כשרויות בחו"ל
כ"ח אלול תשס"ג
למה החרדים לא אוכלים רבנות?
י"ב תשרי תשס"ד
כשרות מסטיק אורביט
כ"ג תשרי תשס"ד
הכשר רבנות - חלק?
ט"ז מרחשון תשס"ד

קבר יהודה בן יעקב
הרב דוד חי הכהן | א אב תשע"ב
נחש שמכיש בחלום
הרב בנימין במברגר | ט"ו טבת תשע"ב

הוצאת אבל משבעה - כיצד?
הרב יצחק בן יוסף | י"א מרחשון תשפ"א
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז
כשרות TK
הרבנות הראשית לישראל | ט"ו סיון תשפ"ג
כשרות של קוניאק
הרבנות הראשית לישראל | ט"ו סיון תשפ"ג

עזרה לכלה ממעשרות
הרב אליקים לבנון | ט"ז סיון תשפ"ג
