• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

לבישת שעון נטען סולארית בשבת

הרב יואב חנניה אוקנין

כ"ט טבת תשפ"א
שאלה
שלום וברכה. יש לי שעון שנטען מעצמו כאשר הוא נמצא מול השמש. השאלה האם מותר ללבוש אותו בשבת כשהטענתי אותו כבר במהלך השבוע (מספר דקות של שהייה בשמש טוענות את הבטריה לכמה חודשים)?
תשובה
שלום וברכה! מצרף לך תשובה של רב אחר מאתר ישיבה ,מקווה שזו בדיוק הסיטואציה גם אצלך : שאלה ברשותי שעון סולארי. בעת חשיפה לאור מלאכותי, או שמש, הסוללה שלו נטענת. אין שום הבדל ניכר לעין כשהוא בחושך או באור. האם מותר לי לענוד אותו בשבת? ובמקרה שיש שעון שהוא אותו דבר, אבל בחושך הוא נכבה וכשהוא נחשף לאור הוא נדלק אם יש אותו דין? תשובה שעון סולארי רגיל שאינו משנה את מצבו מותר גם אם הוא נטען ע"י השמש. אבל בשעון שנכבה בחושך אסור. בשם הרב שלום אילוז....