• המניין

האם אפשר לקרוא בתורה בחומש ביחיד?

הרב אלישיב קפקה

ו שבט תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, מי שמתפלל ביחידות האם יכול לקרוא במקום המתאים מתוך החומש את הקריאה בתורה בחול והאם לגבי שבת? וכן האם מותר לומר את הפסוקים של ויהי בנסוע הארון ואת בריך שמיה וכן את הפרקים של הכנסת והוצאת ספר תורה למרות שבפועל לא מוציא ספר תורה? יישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום רב, את הקריאה בתורה ודאי שאפשר לומר במקום המתאים. אמנם הפסוקים שנתקנו לכבוד הוצאת והכנסת ספר התורה, שייכים דווקא בציבור לו נתקנה קריאת התורה, ולכן אין צורך לאמרו. ‎(ויתכן שעדיף שלא לאמרו בשביל תחושת ה'כאילו'. נתפלל שנשוב במהרה אל בתי הכנסת בשמחה ובריאות). ויותר מכך ביחס לבריך שמיה, כתב במשנה ברורה שאסור לאמרו ביחיד (קא, ס"ק יט). בברכה,