• נישואי כהן

נישואי כהן עם רווקה

הרב משה מאיר אבינר

כ"ו שבט תשפ"א
שאלה
גרושה אסורה לכהן כי ידעה איש, וכהן אמור לקחת בתולה. כיום, שהפריצות חוגגת, אם יש גרושה שהייתה אך ורק עם הגרוש שלה, ולעומתה רווקה ששכבה עם הרבה גברים. מי ראויה יותר לכהן? תודה
תשובה
שלום וברכה, בתורה הובאו שני פסוקים אלו נשים אסורות לכהן, פסוק אחד דן בכהן גדול ופסוק אחד דן בשאר הכהנים. לגבי כהן גדול נאמר: "כי אם בתולה מעמיו יקח אשה" (ויקרא כא, יד). ולכן כל מי שאינה בתולה אסור לו לישא אותה. אך לגבי שאר הכהנים כתוב: "אשה זנה וחללה לא יקחו, ואשה גרושה מאישה..." (שם פסוק ה). רש"י מסביר שהכוונה זונה היינו שנבעלה ממי שאסור לה להנשא לו. (יש לעיין בשולחן ערוך אבן העזר סימן ו, ח לדעת מי כלול בזה) לפי זה גם אם אשה פרוצה, כל זמן שלא הייתה עם אדם שאסור לה להתחתן עמו, היא מותרת לכהן. אך גרושה אסורה להנשא לכהן מהתורה. בברכה,