• תרומות ומעשרות - כללי

עציץ נקוב שנח על גבי קרקע מרוצפת

מכון התורה והארץ

כ"ט שבט תשפ"א
שאלה
בס"ד שלום וברכה, א. האם העברה של עציץ נקוב מהמשתלה לבית כך שבזמן המעבר הוא היה ברכב ולא היה מעל קרקע, מצריכה ספירה מחדש? ב. כמה זמן ניתן עדיין להתיר שלא לספור מחדש אם העציץ היה זמן מה על קרקע מרוצפת, כלומר, מלבד הבאה של העציץ ברכב, העציץ היה עוד שבוע, שבועיים וכד על רצפה? ג. מה צריך להיות גודל הנקב (בסנטימטרים) על מנת שיחשב העציץ כעציץ נקוב? תודה
תשובה
בס"ד שלום וברכה א. על פי פסקי הגרש"ז אויערבאך זצ"ל העברה ברכב שאיננה באה על מנת לנתק ולא הנחה קבועה, אלא לצוך העברה בלבד איננה מנתקת. ולכן כל זמן המעבר (אפילו אם מרמת הגולן לאילת מעל יום נסיעה) איננו הופך את העציץ לאינו נקוב. ב. כל הנחה שהיא מעבר להעברה והנטיעה המיידית של השתיל היא יוצרת הגדרה של עציץ שאינו נקוב. ג. גודל הנקב לכתחילה צריך להיות 2.5ס"מ. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ