• זכויות יוצרים

זכויות יוצרים

הרב משה מאיר אבינר

א אדר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, מספר שאלות לגבי זכויות יוצרים : 1. קיבלתי רשות מהספריה הלאומית להשתמש בסריקה של ספר. הבעיה שהסריקה חתוכה וחסרה לי שורה. האם מותר להשלים את השורה מהספר שנמצא באתר היברו בוקס? מדובר בשימוש לצורך מסחרי. במידה וכן, אם אני מוצא עוד מקומות כאלו שחסרה שורה, יהיה מותר להשלים? 2. מצאתי סריקה של תלמוד בבלי באתר הספריה הלאומית של פולין. בצד של הסריקה רשום כי היצירה היא בנחלת הכלל: Public Domain. You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, without having to ask for permission. האם ניתן לסמוך על זה מאחר שהם ספריה לאומית וזה בכלל "אומן לא מירע אומנותיה"? האם יש לחוש לאיסור כלשהו? במידה ומותר להשתמש, האם יש שימוש שהוא אסור (ברצוני להשתמש ב OCR כדי להפוך את התמונות לטקסט)? 3. אני רוצה להשתמש באפליקציה לצלם ספר, ולאחר בירור עם החברה הם אמרו שהם לא מטילים הגבלה על השימוש באפליקציה (אפילו לצורך מסחרי). האם יש לחוש לאיסור כלשהו (למשל שהם משתמשים בתוכנה קניינית ששימוש בפלט שלה לצורך מסחרי אסור)? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, א. באתר היברו בוקס נכתב שאין להשתמש בו לצורך מסחרי, אך נראה שכלל זה אינו חל על העתקת טקסט שאין עליו זכויות יוצרים כגון ספר עתיק. ב. אכן על אתר מפורסם ניתן לסמוך שאינו פוגע בזכויות יוצרים. בברכה,