• שאלות כלליות

עזר כנגדו

הרב חגי לרר

כ"ז אדר תשפ"א
שאלה
ראיתי באיזה מקום את הטענה: שמהמילים " עזר כנגדו" לומדים כי האישה נבראה כדי לעזור לגבר להגיע לשלימות הרוחנית שלו, ובכך היא זוכה להיות שותפה במצווה הגדולה של הגבר בלימוד תורה ובכל מעלותיו. מה דעת הרב בנושא?
תשובה
שלום וברכה, אכן לשם כך נבראה האשה, אעשה לו עזר כנגדו- בלי האשה האדם לא יוכל להגיע לשלמות. חז"ל אמרו (ירושלמי, מסכת ברכות ס"ב, ע"ב): "אי אפשר לאיש בלא אשה ואי אפשר לאשה בלא איש, אי אפשר לשניהם בלא שכינה". רק יחד יוכלו האשה והאיש להשלים את תכונות האופי השונות שלהם לדבר אחד ויוכלו כאיש אחד - "והיו לבשר אחד", כי על ידי שניהם תושג מטרה אחת וייעוד אחד, כי אין תפקידיהם זהים, אלא הם חלקים משלימים של תפקיד אחד גדול, והדבר מחייב שלמות אחת של שניהם. ברכה והצלחה וכל טוב.