• מעשר כספים - ממה?

מעשר כספים מכסף שמשלמים עלי

הרב יהודה אודסר

ט"ז אדר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, אני עובדת כסייעת בבית לספר לילדים עם אוטיזם ושוכרת דירה באותה עיר. כחלק מהמשכורת אני מקבלת השתתפות בשכר דירה (כמחצית מהסכום שאני משלמת כל חודש), ורציתי לדעת האם אני צריכה להפריש מעשר גם מסכום זה למרות שהוא עובר ישירות לבעל הדירה?
תשובה
לדעת הסוברים שכספי "מעשר כספים" הם רק מהסכום שנשאר לאחר קיזוז ההוצאות חיים הבסיסיות - בוודאי שאין צורך אבל גם לדעת הסוברים שמפרישים מסכום כלל ההכנסות לענ"ד דבר זה אינו נחשב הכנסה, ואין צורך להפריש גם מסכום זה. עצם העובדה שהכסף עובר ישירות למשכיר הדירה זה נראה כמו רצון של המעסיק שהמגורים יהיו בסמוך למקום העבודה וזה חלק מתנאי ההעסקה.