דיבור אחרי קריאת שמע שעל המיטה

הרב יצחק בן יוסף

י"ג אדר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי שתי שאלות בנושא קריאת שמע ואשמח אם תוכל להשיב לי עליהן: בקטע "אנא בכח" שבסוף הקריאה יש את המשפט "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" שאחריו קוראים שלוש פעמים את הקטע של אותו יום של היום לפניו. ואני ממש מתבלבלת מתי נחשב אותו הקטע שאני צריכה לקרוא...אם אני קוראת את הפסוק לפני חצות אז לקרוא את של הלילה הקודם ואם אני קוראת אחרי חצות? בעצם אני לא אקרא בעקביות את כל הפסוקים שחולקו לימים ואקרא את של היום החדש ללא הקודם? שאלה נוספת היא בעניין שלאחר הקריאה. האם מותר לי לאחר מכן לדבר? (אם ההורים שואלים אותי שאלה חשובה?) תודה רבה ושבוע טוב!
תשובה
1. לומר את הדברים השייכים לאותו היום שקמת בבוקר ולא משנה באיזו שעה. 2. להשתדל שלא לדבר, אם ההורים שואלים אז לענות. ברכה והצלחה