• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

מה קורה בתחיית המתים בגלגול נשמות?

הרב אוריאל טויטו

כ"ג אדר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב. לגבי גלגול נשמות. נחשפתי השבת לספר המרתק ״המהפך״, של הרב זמיר כהן בו הוא עוסק, בין היתר, בעניין הזה של גלגול נשמות, הצימוד להלכה ולתלמוד, ומשמעויות של הדבר. עלתה לי השאלה לגבי המצב האידיאלי בעתיד - הרי בעז״ה כשיבוא המשיח כל הזכאים לחזות בהתגלותו יקומו לתחייה. נשמה אחת עוברת הרבה גלגולים שונים, ואנשים שונים. במידה וכמה אנשים בעלי אותה הנשמה זכאים לקום לתחייה, אצל מי מביניהם היא תהיה? זו אולי שאלה קצת משונה, ויתכן כי בדברי יש כמה אי - דיוקים, בשל חוסר ידיעותיי בנושא, אך אשמח מאד לקבל תשובה. תודה רבה.
תשובה
שלום לך, ענייני גלגולי נשמות הם דברים נסתרים, הנוגעים לדרך שבה מנהיג הקב"ה את עולמו, ולאדם אין כל כך ידיעה או הבנה בדברים הללו. וגם מה שכתוב בספרים הוא מעט מזעיר ממה שניתן להבין בעניין. כל שנדע הוא שהקב"ה דואג ומכוון כך שכל נשמה תגיע ליעודה בסופו של דבר, ותזכה לשכר הטוב המיועד לנשמות לעתיד לבוא. בברכה אוריאל טויטו