• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

איך אנחנו יודעים שהתנ"ך הוא נכון?

הרב אוריאל טויטו

כ"ד אדר תשפ"א
שאלה
איך אני יודע שספרי הנביאים והכתובים אכן נכונים? איך אפשר לדעת אם באמת קיבלנו גם תורה שבע"פ? והאם הספרים החיצוניים לתנ"ך (לדוגמא חכמת שלמה) הם נכונים? אם כן, מדוע אין אנו מתייחסים אליהם כמעט ואין הם נכנסו לתנ"ך? ואם לא, במה הם שונים מהספרים שנכנסו לתנ"ך?
תשובה
שלום לך, המסורת המדויקת ל העברת ספרי התנ"ך מדור לדורף מעידה על אמינותם. אילו לא היו הספרים מדוייקם מוהכונים, הדורות הקודמי לנו לא היו מתאמצים להעביר אותם אלינו. ההבדל בין הספרים החיצוניים לספרי התנ"ך הוא שספרי התנ"ך נכתבו בנבואה או ברוח הקודש, ואילו הספרים שנשארו מחוץ לתנ"ך הם חוכמת אנוש בלבד. בברכה אוריאל טויטו