• תרומות ומעשרות - כללי

האם קטיפת פרי בחצר מחייבת במעשר?

מכון התורה והארץ

י"ח אדר תשפ"א
שאלה
בפניני הלכה כשרות א: סעיף ח כתוב פירות הגדלים בחצר שמורה שאין אדם זר יכול להיכנס אליה.. הקוטף פרי גדול שאין אוכלים אותו בבת אחת כמו תפוח תאנה וכו' כבר בקטיפתם .. נגמרת מלאכתם והם מתחייבים בתרומות ומעשרות. לפי המשתמע קוטף פרי בחצר פרטית מחויב במעשרות לאחר הקטיפה. לעומת זאת בסעיף הקודם סעיף ז כתוב יקבעו למעשרות מהתורה רק ע"י הכנסתם לבית שכתוב "ביערתי הקדש מן הבית". כלומר החיוב מתחיל רק בהכנסתם לבית מה ההלכה?
תשובה
בס"ד שלום וברכה יש אפשרות לפנות למכון פניני הלכה בהר ברכה. ושם הם בודאי יסבירו לך את הדברים בצורה מקיפה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ