• כוונה וחשק להתפלל

תפילה במניין בלא כוונה או תפילה ביחיד עם כוונה?

הרב חגי לרר

כ"ג אדר תשפ"א
שאלה
שלום הרב, בגלל הקורונה יש אצלנו מניין ברחוב שלצערי יש פעמים שיש שחרית רק ב6:15 בבוקר שזה שעה מוקדמת ובגלל שבד"כ לא יוצא לי לישון לפני 12:00 בלילה יוצא שאם אני קם למניין התפילה שלי עם הרבה פחות כוונה כי אני עייף ולמחכה לחזור לישון. ורציתי לשאול בכללי לא רק בתקופת הקורונה האם תפילה במניין רק בשביל לצאת ידי חובה ושיהיה בה פחות כוונה עדיפה מתפילת יחיד כמובן בזמן ק"ש ותפילה בשעה יותר נוחה וככה גם אפשר להתפלל יותר עם כוונה וגם אתה מספיק לומר חלקים שלמים כמו פסוקי דזמרה במלואם כי אם אני קם מוקדם בד"כ אני לא מספיק. סליחה שיצא ארוך וממש ממש תודה!
תשובה
שלום וברכה, חז"ל שיבחו מאוד את התפילה במניין , וזה לא דבר שנתון להרגשה אישית - באיזה אופן יותר נוח לי ומתי הכוונה יותר גדולה. גם על חשבון לכאורה של כוונה טובה יותר, צריך להתפלל במניין. וממילא תפילה זו מועילה יותר. אחרי שאתה יודע את זה נכון וראוי לעשות את המקסימום בכדי שגם התפילה במניין תהיה טובה יותר. גם בצדדים הטכנים, לישון מוקדם יותר,לקום מוקדם יותר כדי להספיק להתפלל בנחת וממילא לדעתי זה יקל גם על הכוונה שתהיה ראויה יותר מפאת ההכנות ואווירת התפילה. כמובן צריך הרבה תפילות ומאמץ- כדי שתפילותינו יהיו ראויות ויתקבלו ברצון. ברכה והצלחה וכל טוב.