• כשרות רגילה לעומת מהדרין

האם צריך לקנות בשר בהכשר מיוחד בשביל בעלי?

הרב יצחק גרינבלט

כ"ב אדר תשפ"א
שאלה
שלום הרב אני מגיעה מבית דתי, שומר שבת, ישנה פלטה ומיחם (ההורים שלי מכסים את האוכל שנמצא על הפלטה כיוון שישנה רשת המפרידה בין האוכל לפלטה אז שיתחמם מהר יותר, כמו כן ההורים שלי קונים בבית בשר בכשרות רגילה של רבנות). בעלי חוזר בתשובה, אוכל כשרות מהודרת של מחפוד ובית יוסף. תמיד כשהולכים להורים שלי ישנו מתח רב סביב נושא האוכל... רציתי לשאול מה עושים במצב כזה, אבא שלי לא תמיד מספיק לקנות את ההכשרים המיוחדים, אך כן משתדל לקנות בשר חלק (הבעיה שבשביל בעלי זה לא מספיק).
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את שאלתך וחשבתי עליה הרבה. מאוד משמח שבעלך זכה לחזור בתשובה. זהו צעד מאוד גדול וחשוב. מתוך הדברים ניכר שמאוד חשוב לו לחיות את החזרה בתשובה שלו באופן המלא, ולהקפיד על דברים החשובים לו. יחד עם זה, באופן טבעי עולים קשיים והתמודדויות, וחשוב מאוד להתייחס אליהם נכון. ההתמודדות שלכם ביחד מאוד חשובה, כי יש לכם בתור זוג אתגר חשוב, להתקדם רוחנית באופן הנכון, אופן שבו אפשר יהיה לצמצם עד כדי להעלים את הקשיים, ולזכות לחיות בשמחה את החזרה בתשובה ואת הקשר עם אבינו שבשמים. זכרי, שאת זוכה להיות שותפה בחזרה בתשובה שלו, וממילא כל תהליך והתקדמות שלו היא גם שלך, שגם את זוכה בחלק מההתקדמות הזו. לכן מאוד חשוב שתתמכי בו, שתהיי שותפה ותזכי יחד איתו בהתעלות רוחנית ובהמון שכר על כך. יחד עם זה, עם בעיות חשוב להתמודד ולא להדחיק. שכן בעיה שמדחיקים, פעמים רבות רק צומחת ומתפתחת ואז הרבה יותר קשה לפתור אותה. איך להתמודד במציאות הזו? ראשית אינני יודע אם יש לבעלך רב שהוא קשוב אליו ופועל לפי הדרכתו. במידה וכן, חשוב שתדברי עם הרב הזה, אולי אחר שיחה איתו תוכלו לקבוע פגישה משותפת שלושתכם, וכך תוכלו ללבן את הדברים, וכך תקבלו דעת תורה איך לפעול, דעה שתשפיע ותוביל אתכם לצאת מההתמודדות הזו. דבר שני, חשוב מאוד למצוא פתרונות מעשיים לאתגרים. כמו לדוגמא, לראות מה הקושי של ההורים שלך בכך, ואולי תוכלי את לקחת את האחריות ולעזור להם בכך. כך גם תקלי עליהם, וגם תוכלי לפתח את הקשר איתם. הם ירגישו שחשוב לך לעזור להם, להיות שותפה איתם לשיפור המצב, ותעשי זאת בשמחה מתוך אהבה להם ולרצון שיהיה להם טוב. דבר שלישי, אינני יודע אם רק בדבר זה מתעורר הקושי, ואז מספיק פתרון מעשי, או שמא הוא מגלה על קושי כללי שחשוב לפתור אותו באופן כללי. לכן, אם הוא כללי חשוב מאוד לעבוד על פתרון כללי שיעזור גם במקרה הזה וגם בעוד דברים. חשבי על כך, אם הוא כללי, שחוזר בתחומים שונים, במצבים שונים זה אומר שיש כאן בעיה שחשוב לטפל בה, או על ידי הרב שלו או על ידי איש מקצוע שיש לו הבנה וכלים בעבודה בתחומים האלו. אם תרצי אוכל להפנות אתכם לאיש מתאים, אם חשוב שתגיעי למצב זה בשלה ובהגדרה ברורה מה בדיוק הבעיה, היכן היא חוזרת, ויחד עם איש מתאים למצוא פתרון. אשמח להיות בקשר, לשמוע מה הקושי באופן מדוייק ולנסות לעזור, חזרי וכתבי עוד פרטים ואשמח לעזור. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.