• שבת ומועדים
  • ליל הסדר

סדר פסח בבית לא שומר חמץ

הרב יצחק גרינבלט

ז ניסן תשפ"א
שאלה
שלום, אני חוזר בתשובה במשפחה חילונית. המשפחה שלי לא מתכננת לקיים ליל הסדר, ויהיה בבית חמץ בחג, שכמובן בין כה אני לא יכול לבדוק או לבטל כי אני לא בעל הבית ואין רצון של ההורים בדבר. אני חושב לקיים סדר פסח כהלכתו בבית ולהזמין כמה חברים, והשאלה היא: א. האם מותר מבחינה הלכתית לקיים סדר, כמובן בכלים כשרים או חד פעמיים כשהאוכל כשר לפסח, בבית שיש בו חמץ לא מבוטל? ב. האם עדיף במצב כזה ליזום סדר בבית או שעדיף להתארח אצל משפחה שבבית שלה שומרים או למצוא סידור אחר לליל הסדר? תודה מראש
תשובה
בס"ד שלום לך עדו היקר. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך. זכית לחזור בתשובה וזה ממש נפלא. נשמח מאוד לעזור לך בכל מה שנוכל. לפי ההלכה מותר לעשות סדר בבית במצב כזה, אבל לדעתי לא יהיה כל כך פשוט לארגן סדר אצלך בבית עם חברים, שהרי יש להם גם כן בית, ולא קל לארגן חברים שיכולים לקדם אותך. אמנם, להתארח הדבר יותר פשוט, למרות הקורונה, אני מאמין שנוכל לארגן לך מקום להתארח בו ותוכל לקבל ממנו. יקירי, לפני שנה היינו בקשר ומאז לא שמעתי מימך, שמח לקבל מימך אות חיים, לשמוע על הרצון שלך להמשיך. ברוך ה' כיום יש לי חבר טוב שיחד איתי והוא בעזרת ה' יתקשר אליך בימים הקרובים ונסה לעדכן אותו מה התקדם מאז שהיינו בקשר, והוא ינסה לעזור לך באופן המעשי למצוא מקום להתארח בו ולראות אם יש עוד דברים שאפשר לעזור לך. קוראים לו הרב עמיחי אייל ויש לו את המספר שכתבת באתר. שתהיה לך המון המון הצלחה. הרב יצחק גרינבלט.