• מדינת וממשלת ישראל

האם בשביל הגאולה חייבים מדינה דתית?

הרב דוד חי הכהן

כ"ג ניסן תשפ"א
שאלה
בהמשך לתשובת הרב המופיעה באתר, רציתי לבקש חידוד: יש טענות שאומרות שהרב זצ"ל לא דיבר על מדינת ישראל הנוכחית, אלא על מדינה עתידית שאכן כל חפצה יהיה מלכות ה' וכו' כמתואר בדבריו. האם יש צדק בדבריהם, או שסוף דברי הרב זצ"ל ("אמת שהאושר הזה נצרך לביאור ארוך .. ימי החושך..) מיועדים לשלול זאת ולהדגיש שהיות שלשם היא תגיע בעתידה - אזי כבר מראשיתה היא מוגדרת ככזו. תודה רבה
תשובה
נכון שיש הרבה קשיים במדינה שעלינו להשתדל לתקן אך אין בזה להסתיר את האור הגדול שיש בה. ראשית זו המדינה היחידה בעולם שיום השבת יום שבתון של משרדי ממשלה ועניינים ציבוריים והוא היום שאותו קידש ד'. חז"ל אמרו שאפילו אם אדם עובד עבודה זרה ושומר שבת מוחלים לו. לא רק שבת, יש גם תמיכה עצומה בלומדי תורה וידוע שמי שתומך בת"ח יש לו חלק בתורה. יש חוק כשרות בארץ, ובצבא ובמשטרה מאות אלפים אוכלים כשר. יש עוד מעלות רבות בחוקרי הנישואין והגירושין על פי התורה, וכמובן מעלת חזרת העם היהודי לארץ הקודש ושליטתו עליה שיש בזה קידוש ד' כמפורש ביחזקאל לו'.