• הציונות הדתית

האם יש מקום בציונות הדתית להשקפתו של הרב עוזיאל זצ"ל?

הרב דוד חי הכהן

כ"ד ניסן תשפ"א
שאלה
שלום הרב, כיום בציונות הדתית רווחת מאוד הגותו של הרב קוק זצל ותלמידיו. שאלתי היא האם אין מקום להגותו של הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל זצ"ל בתוך הציונות הדתית גם בעולם התורה? ב. במה זה תלוי? *כמובן שידוע שהרב עוזיאל זצ"ל היה ציוני גדול ופעיל משמעותי בשנות תקומת המדינה
תשובה
בוודאי שכן כל דברי תורה של גדולים ראויים לבוא בקהל ולהשפיע טוב. אמנם יתכן שצריך לערוך את הדברים בדרך שתהיה נגישה ללומדים על פי נושאים והבאת מקורות לדברים.