• שאלות כלליות

עד כמה צריך לכבד את ההורים?

הרב דוד חי הכהן

ז אייר תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי שאלה בעניין כיבוד הורים. אני יודעת כמה אסור לצער הורים. אבל כל מילה שאני אומרת או עושה מצערת את אימא שלי (אני בת 40 פלוס). דעות שלי ומעשים פסולים בעיניה. כשהיא אומרת משהו היא תמיד מאשימה אותי או אומרת כמה אני לא בסדר ואני לא מבינה איך לצאת מזה. לא רוצה להיות בקשר איתה, אבל גם זה יצער אותה (היא מצפה שאתקשר כל יום). אשמח לקבל תובנה. וכן, אני לגמרי מבינה שאני עפר לרגליה. אבל זה לא עוזר... תודה רבה בכבוד רב א.
תשובה
אפשר לשמור על קשר של שאילה לשלומה ולספר שאצלך הכל בסדר בלי לספר דברים על עצמך כדי שלא תהיה ביקורת מצידה. ואם היא מאשימה אותך במשהו לא להתווכח כי זה ימריץ אותה להוכיח את אשמתך. אבל אם תשתקי ותגידי אשתדל לתקן היא תפסיק בהאשמות. ויהי רצון שד' יתן בליבה מחשבות טובות עלייך ותזכו לאווירה טובה ביחד.