• שאלות כלליות

עגיל בטבור

הרב שמואל אריאל

ח אייר תשפ"א
שאלה
שלום,  אני נערה שלא שומרת על לבוש צנוע כלומר לובשת גופיות,מכנסיים קצרים,חולצות בטן וכדומה.. אבל כן שומרת חגים (חזק,כלומר בפסח אני מחליפה כלים לכלים כשרים שומרת כשרות,בכיפור צמה ולא משתמשת בחשמל וכו..) בשבת לא מדליקה אש ולא עושה קעקועים אבל לפי חודש חודשיים מאוד רציתי לעשות עגיל בטבור ואתמול עשיתי עגיל בטבור והיום הסתובבתי עם ידיד ודיברנו על פירסינגים וקעקועים ואם זה מותר ביהדות והוא אמר שאסור לעשות קעקועים ופירסינים לפי ההלכה ושרק באזניים מותר ואז כשהגעתי הביתה בדקתי וקראתי וחקרתי קצת וזה קצת מתסבך כי יש האומרים שאסור יש האומרים שכן ואני לא יודעת אם מותר או אסור ואני שוקלת להוריד את זה ברגע שמתאפשר לי..  האם מותר או אסור לפי ההלכה?
תשובה
שלום וברכה! לגבי קעקוע, אכן ישנו איסור ברור מן התורה לעשות קעקועים. לגבי פירסינג, לא מופיע בתורה איסור, וכפי שציינת, יש גם סוג של פירסינג שוודאי מותר לעשות אותו – עגילים באוזניים. יש שהעלו סיבות שונות שבגללן לא ראוי לעשות פירסינג במקומות אחרים בגוף מלבד האוזניים, כגון שזה לקוח מתרבות זרה, שזה מבטא השתייכות לחברה שאינה טובה, וכדומה. נימוקים כאלה אינם מוחלטים, וייתכן שזה יהיה שונה ממקום למקום ומאדם לאדם, על פי החברה שבה האדם נמצא ומה מבטא הפירסינג באותה סביבה. לגבי עגיל בטבור, ישנה בעיה נוספת. כפי שעולה מדברייך, את מבינה שחולצה כזו שחושפת את הבטן היא לא צנועה ושעל פי ההלכה אין להתלבש כך. אז גם אם כעת את לא מקפידה בעניין הזה של הצניעות, בכל זאת לא נכון לשים תכשיט במקום כזה. המקום הזה אמור להיות מוצנע, ובוודאי שאין להבליט אותו ולמשוך אליו תשומת לב על ידי העגיל. מאחל לך להתחזק במצוות שאותן את שומרת, ובעז"ה גם במצוות נוספות!