• חתונה ושבע ברכות

חתונה כשהורה של הכלה באבל

הרב יואב חנניה אוקנין

כ"ז ניסן תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, אני ובן זוגי התארסנו לפני כחודש. לפני שבוע התבשרנו שאח של אימי חולה והרופאים נתנו לו שלושה חודשים. כמובן שהרופאים לא מחליטים ובעזרת השם הוא יבדל לחיים ארוכים . אבל אנחנו די אובדי עצות כי אני ואימי חוששות שחס ושלום יקרה הנורא מכל והיא תיהיה בשנת אבל. אשמח לדעת האם יש היתרים במקרים כאלה..תודה רבה ושנזכה לבשורות טובות בעזרת השם יתברך
תשובה
שלום וברכה, ראשית מזל טוב ושיהיו בשורות טובות, חשוב לדעת שאין אנו עוסקים בחשבונות שמים ואינני יודעים את העתיד וע"כ חשוב להמשיך ולהתנהל כרגיל, לקבוע מועד לחתונה ללא חשבונות שמים, לא רק שאין איסור בדבר אלא יש מצווה להקים בית בישראל ולא לדחות את הענין. שבת שלום