- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
הכשרת כָבֵד
שאלה
כיצד יש להכשיר כבד?
תשובה
אם מדובר בחתיכה גדולה יש לחתכה (בדרך כלל קונים אותו היום חתוך). לאשכנזים יש להחמיר ולמלוח, ומיד לצלות, ועיקר ההכשר היא הצלייה, ולאחר שהדם הפסיק ליזול ויצא כולו והכבד יבש, יש לשטוף את המלח, והכבד מותר באכילה. ניתן גם לבשלו או לטגנו (אמנם יש מי שהחמיר בטיגון). ולספרדים אין צורך כלל במליחה מכיון שצולהו.
האם מותר לחסום מתפלל מקבוצה של תפילה?
הרב אביעד תפוחי | כ"ז טבת תשפ"ג
שוחט השרוי בלא אשה
הרב אביעד תפוחי | כ"א מרחשון תשפ"ג

צליית כבד
הרב אלישיב קפקה | י"ב אלול תשע"ח

הכשרת ריאה
הרה"ג דוב ליאור | י"ב תמוז תשס"ח

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

השתתפות מחנך בשמחה בשנת אבל
ו אדר תשס"ב

נקמה בגויים
ו אדר תשס"ב

הכשרת כָבֵד
כ"ט שבט תשס"ב

מסורתי שמוציא אחרים
ל שבט תשס"ב
עליה לקבר בחול המועד
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | כ"ז אב תשס"ב
ישיבת שבעה בחול המועד ובחנוכה
הרב בנימין במברגר | י"ז אלול תשס"ח
אמירת שלום עליכם ואשת חיל ביום טוב שחל בשבת
הרב משה ליב הכהן הלברשטט | כ"ד תשרי תשפ"א

האם בימינו יש ליטול לולב ביום טוב שחל בשבת?
הרב שמואל אריאל | כ"ג תשרי תשפ"א

שימוש בבינה מלאכותית יוצרת לפסיקה
הרה"ג יעקב אריאל | י"ג תשרי תשפ"ד

קריאת אב לבן רב בשם הרב
הרב אליקים לבנון | י"ג תשרי תשפ"ד

אכילת קבע מחוץ לסוכה כדרכו בחול
הרה"ג יעקב אריאל | י"ג תשרי תשפ"ד
