• כלים והכשרתם

האם ניתן להכשיר מגש של תנור?

הרב יצחק בן יוסף

ב אייר תשפ"א
שאלה
האם ניתן להכשיר מגש ורשת של תנור על ידי הפעלה של התנור בחום הגבוה ביותר .. מכיון שהאפייה שהנור משתמשים בו היא במקסימום 200 מעלות , ואילו ה SELF CLEANING מתבצע ב- 300 מעלות ובכל מקרהבחום הרבה יותר גבוה מהאפיה או בישול בחום שנעשה בתנור
תשובה
תנור ורשת של תנור ניתן להכשיר בתוך התנור 15 דקות בחום גבוהה. תבניות יש לפעמים שניתן להכשיר מבשר לחלב - לא לפסח. (ההבדל בין הטמפרטורה אינו משמעותי בפאן ההלכתי, כך שמעתי מהרב אלישיב זצ"ל שהביא דוגמא את הסיר לחץ שהוא מגיע לחום גבוהה וניתן להכשירו ב100 מעלות)