• הפגישות ומה שמסביב

האם מותר לומר לשדכן מדוע נפרדתי מהבחורה?

הרב אלישיב קפקה

י"ז אייר תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, שאלה בדיני לשון הרע , אם מציעים לי בחורה ואני לא מעוניין מסיבה מסוימת או שנפגשתי עם בחורה ואני מפסיק את הקשר, באילו מקרים מותר לי לומר למי שהציע לי למה . מתי זה ייחשב לשון הרע, מתי לא , מתי זה ייחשב לצורך?
תשובה
בס"ד שלום רב, כאשר המידע הוא לצורך מותר לך לומר. דהיינו, כדי שיוכלו להציע לך הצעות מדויקות יותר, או שיש לבחורה צד של חסרון כזה שראוי לדעת עליו מראש. אתה צריך למסור מידע מדויק, לא מופרז, שאתה יודע עליו ולא פרשנויות. אם זה עניין שאינו עובדתי אלא 'תחושת בטן' שזה לא מתאים הרי תאמר בדיוק כך, שאתה מרגיש שזה לא מתאים. בהצלחה רבה,