• עבודה זרה, פסלים ותמונות

האם מותר ללמוד על המיתולוגיה היוונית?

הרב יצחק גרינבלט

ב סיון תשפ"א
שאלה
כבוד הרב שלום, אני מתחילה תהליך של חזרה בתשובה ועדיין לא סיפרתי לאבי על החלטתי. כיום אני לומדת בבית ספר חילוני וכל סביבתי חילונית. במסגרת השיעורים אנו לומדים את המיתולוגיה היוונית, רציתי לשאול האם זהו נחשב חטא? והאם יש דרך למנוע את החטא מבלי לעבור בית ספר? תודה מראש
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את דברייך ומאוד התפעלתי מהבגרות שלך והמרצינות שלך. את זוכה ברוך ה' להתחיל להתחבר לעם ישראל, עם הנצח, עמו של ה' יתברך. להתחבר אל היסודות והשורשים שלנו, וזה ממש נפלא. תהליך של חזרה בתשובה הוא תהליך של חיבור אל השורשים, תהליך עצום של חזרה אל מי שאנחנו באמת. לצערנו הרב, היום יש אנשים רבים שלא זכו לגדול על הדברים, ולכן, קשה להם לשנות את החיים, קשה להם להגיע לבהירות בדרך התורה, בדרך האמונה. אבל את זוכה לכך, וגם אם את בתחילת הדרך, בעזרת ה' תזכי להמשיך להתקדם, להמשיך ולהתברר, להמשיך ולחזק את הקשר עם אבינו שבשמים. חשוב מאוד שאת התהליך אל תעשי לבד, אלא תהיי בקשר עם כאלו שישמחו לעזור לך, שידריכו אותך, שיובילו אותך למקום שבאמת טוב לך, שאת באמת רוצה אותו. לכן, ראשית אציע לך עזרה, שתחזרי ותכתבי לי מעט יותר פרטים עלייך ואשמח לעזור לך באופן המעשי על ידי קשר עם מישהי שתעזור לך, שתדריך אותך בהמשך הדרך. וכעת בעניין האם לספר להורים. אם את מרגישה שהדרך שלך כבר ברורה לך, ושאת מספיק יציבה, חשוב מאוד לספר להורים. לומר להם את האמת באופן עדין וברור. חשוב לדעת שיכול להיות שבהתחלה תהיה להם התנגדות, ולכן אם תהיי בטוחה באמת שלך, בלי לתקוף אחרים, אלא לשדר אותה באופן בהיר וברור, ממילא הם יקבלו את השינוי שאת בחרת בחיים שלך. גם אם לא, אין סיבה להיבהל מהתנגדות אם תהיה, אלא להמשיך מתוך אהבה והערכה לשדר את האמת שלך. היי חזקה, המשיכי לצעוד, ושדרי בהירות בדרך שלך ותגיעי למצב שההורים בעזרת ה' יתמכו בך בדרך שאת מאמינה בה. כתבי לי את הפרטים שלך, וספרי לי יותר על המצב שלך היום, ואשמח לעזור לך, בעצה והכוונה, בחיבור לדברים שיעזרו לך ובכל מה שאוכל. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.