• שבת ומועדים
  • הנאה ממעשה שבת

צפייה באתר אינטרנט שתוכנו נכתב בשבת

הרב משה מאיר אבינר

ט סיון תשפ"א
שאלה
שלום הרב, א. האם מותר לצפות בכתבות באתרי חדשות, מזג אוויר, או ויקיפדיה, שידוע שנכתבו בשבת על יהודים (כתוב בראש הכתבה תאריך ושעה שבה היא פורסמה)? ב. במידה ואסור, האם מותר לצפות בתוכן שחלקו נכתב בשבת וחלק ביום חול? ג. במידה וגם זה אסור, האם מותר לצפות בכתבות אחרות שנכתבו ביום חול, אבל הצפייה בהן מחזקת את בעל האתר לכתוב גם בשבת?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, אף שחילול השבת נעשה גם כדי שאנו נהנה מכך, אין לאסור את ההנאה למי שאין דעתו נוחה מחילול שבת זה. אך ההנאה מותרת רק אם עבר זמן במוצאי שבת, שאם היו רוצים לעשות כתבה זו במוצאי שבת היו מספיקים לעשותה. אם יש בכתבה סרטון שצולם בשבת אין להסתכל בסרטון, א. בזה אין לומר שלא נוח לו בחילול שבת שהרי בלי שהיו מחללים תמונה זו לא היתה קיימת. ב. במצב זה לא שייך לחכות זמן של כדי שיעשו משום שלא ניתן לעשות תמונה זו במוצאי שבת (הלכה ברורה שיח, לו, אורחות שבת כה,סו). בברכה,