• שבת ומועדים
  • ספר דברים

מדוע בונים בתים מאבנים מסותתות ומזבח לא?

הרב חיים שרייבר

י"ב סיון תשפ"א
שאלה
שאלה: את המזבח ה' מבקש לבנות מאדמה או מאבנים שלמות כי אבן מסותתת היא אבן פצועה. כמו שה' לא רוצה שיעלו לו קורבן מבכור פגום שור או כבש, כך הוא לא רוצה שיבנו את המזבח מאבן פגומה רק שלמה. ולא מזהב וכסף כדרך המצרים. הבנתי. שאלתי: למה את בתינו אנחנו בונים מאבנים פצועות? אני חושבת שזה משפיע לרעה על האווירה של היושבים בבית.
תשובה
שלום. הסיבה שלא בונים את המזבח מאבנים מסותתות היא שהמזבח נועד להאריך את ימין של האדם והברזל איתו מסתתים מקצר את ימיו של האדם במלחמות וכדו'. בבית רגיל לא שייך טעם ולכן ניתן לבנות עם אבנים מסותתות בכלי ברזל. יום טוב.