• שאלות כלליות

כיצד להעיר לאבא על לשון הרע?

הרב חגי לרר

ה תמוז תשפ"א
שאלה
שלום. לצערי אני שומעת את אבא שלי לעתים מדבר לשון הרע ולא שם לב לזה. מאוד חורה לי הדבר, פעם הפניתי את תשומת לבו בעדינות, אך הוא עדיין ממשיך. האם מותר לי להעיר לו על כך? אם כן באיזו דרך? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, להעיר להורים כאשר הם עוברים על ד"ת זה לא פשוט בכלל. כיוון שאסור להעיר להם בצורה שתזלזל בהם או שתפגע בהם. ולכם ההערה צריכה להיות לא כאמירה אלא כשאלה, ולא כדבר שקשור למשהו שעשה אלא בזמן אחר מנותק מהמעשה. לגבי לשון הרע הבעיה גדולה יותר כיוון שאלו הלכות שקשה מאוד לישם אותם. צריך הרבה עבודה פנימית. וכולנו צריכים להשתפר בזה. ולכן לא ברור, מי שמנו לראויים להעיר על כך להורים. ולכן נראה לי שאם ההערה או השאלה - לא כך כתוב, שאסור...וכו',(עייני בגמרא קידושין ל"ב עמוד א') צריכה להיות מופנית גם לנו, ורק כך נוכל להועיל בזה גם לאחרים ובמיוחד להורים. ולאט לאט הדברים ישמעו ויופנמו בלב כולנו. ברכה והצלחה וכל טוב.