• שבת ומועדים
  • עירובין

טלטול תינוק במנשא בשוגג האם כרת?

הרב אלישיב קפקה

כ"ו סיון תשפ"א
שאלה
שלום רב, לקחתי את התינוק שלי בן 7 חודשים במנשא במקום שאין בו ערוב, רק אחרי שבת בדקתי וראיתי שאסור להוציא תינוק במנשא (חשבנו שזה נחשב לבוש ולא ידענו שאסור) מה הדין על זה? האם זה כרת? חטאת? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום רב, זה אכן איסור חמור של הוצאה וטלטול. אמנם לא בכל מקום זה וודאי איסור דאורייתא כך שלא ברור ששייך לדבר על כרת וחטאת. גם אם המדובר הוא איסור דאורייתא, התיקון הוא על ידי תשובה שלימה. בכל אופן כאן היית שוגג. אולי אפשר להתחזק בלימוד הלכות שבת כתיקון. בהצלחה