• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

מדוע חשוב ללמוד רבנות?

הרב אלישיב קפקה

כ"א תמוז תשפ"א
שאלה
אני בחור ישיבה ולומד מסלול של רבנות ושאלתי היא מדוע יש חשיבות בלימוד רבנות אם בסופו של דבר אני לא מעוניין להיות רב? למה לא להסתפק פשוט בספר קיצורים כילקו"י/ פניני הלכה וכדו'?
תשובה
בס"ד שלום רב, אין חובה דווקא במסלול הזה, האם אתה מוכרח להיות שותף בו? המטרה היא לימוד תורה ולא רבנות. מסלול זה מהווה מסגרת מעמיקה ומקיפה למי שחפץ ללמוד הלכה בעיון. ספרי הקיצורים טובים אך לא יכולים להוות תחליף מלא ללימוד הלכה ממקורה. אך למי ששנותיו בישיבה אינן מרובות, יתכן ועבורו לימוד מסודר בספרי קיצורים יהיה יעיל יותר. כדאי להתייעץ על כך עם תלמיד חכם שמכיר אותך. באופן כללי לימוד תורה בישיבה לא נועד בשביל להיות רבנים שזה תפקיד אלא בכדי להיות תלמידי חכמים, לפחות לנסות להתקרב למדרגה זו. תלמיד חכם הוא בעל אישיות כזו שעיקר חייה סובבים סביב הנקודה העיקרית והיא הדבקות בתורה ובנותן התורה, בכל מלא המשמעות. וזה כל אחד ואחד לפי כשרונו, תכונותיו ונטיות לבו. העיקר שיכוון את ליבו לאבינו שבשמים. ברכה והצלחה