• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

האם לעבור בשמינית לישיבה גבוהה?

הרב חיים שרייבר

כ"ו תמוז תשפ"א
שאלה
שלום הרב אני לומד בישיבה תיכונית ואני רוצה לעבור שנה הבאה לישיבה בכדי ללמוד תורה ברצינות ולעלות קומה רוחנית מה שקשה לעשות בישיבה התיכונית עם הבגרויות והחברים השונים.... אשמח לשמוע מה דעתך?
תשובה
שלום שאלה חשובה זו צריכה מענה אישי. על כן עצתי שתתייעץ עם הוריך רבותיך וחבריך כל אחד מהם יאיר לך זוית אחרת ויתן משמעות אחרת לצעד זה, תבקש מכל אחד לומר מספר יתרונות ומספר חסרונות שיש במהלך שכזה. לאחר שתהיה לך תמונה שלימה ומקיפה תוכל לשקול את הדברים לתת משקל נכון לכל צד בהתלבטות ואז להכריע נכון. בהצלחה רבה