• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תיקון חצות בימי בין המיצרים עם תפילין

הרב נועם דביר מייזלס

ד אב תשפ"א
שאלה
שלום לרב ! לנוהגים לומר תיקון חצות בימי בין המצרים בצהרי היום, האם מותר לאמרו עם תפילין או שיש לחלוץ את התפילין לפני כן?
תשובה
שלום רב. סדר תיקון חצות מבואר באריכות בדברי רבנו האריז"ל בדרושי הלילה ע"פ המבואר בזוה"ק, ועניינו להיות שותף בצער השכינה על חורבן בית מקדשנו ותפארתנו, ולכן נוהגים להניח אפר במקום הנחת התפילין ויש הלובשים שק, להורות שאנו אבלים ושותפיים בצער השכינה, וכמו בתחילת אבלות שאין מניחים תפילין, כך בזמן תיקון חצות אף שנעשה בצהריי היום אינו שייך להניח תפילין. וכל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בבניינה, פאר תחת אפר. שנזכה לגאולה שלמה ולבניין בית המקדש במהרה. בברכה רבה,