• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

אני עצבני מאוד וחוטא בגלל זה

הרב דוד חי הכהן

י"ג אב תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי שאלה חשובה . אני נער בן 18 שמקיים מצוות, אך יש לי חטאים בעקבות בעיות עצבים קשות אשר נולדתי איתן וכאשר ישנו משהו שמרגיז אותי אין לי שליטה על מעשיי, זה לא מגיע למצב שאני פוגע באנשים פיזית אבל כן מילולית וזה דבר ראשון מתסכל אותי מאוד שאני בכלל פוגע באנשים מילולית ודבר שני אני ממש מפחד שזה ייחשב כחטא בעולם האמת ויהרוס את כל העבודה הקשה שלי כאדם שומר מצוות שכל עוד שולט במעשיו לא עושה רע לאף אחד ועושה בעיקר טוב. אז השאלה שלי היא האם החטאים שנובעים מבעיות העצבים שלי ייחשבו כחטא כשאגיע לעולם האמת? במידה וכן אני מבקש שתכתוב בתשובה מה עליי לעשות כדי בסופו של דבר כן להגיע לגן עדן. תודה רבה כבוד הרב
תשובה
כל מה שנעשה מתוך עצבנות שאין לך שליטה עליו לא נחשב לך לעוון ולא פוגע בזכויות שלך. אבל צריך למצוא דרך איך לא להגיע לעצבנות, אולי להתייעץ עם פסיכולוג או לקחת כדורים להרגעה ואז תינצל מעצבנות. בינתיים כדאי לשמוע שירים או מוסיקה מרגיעה כדי להציל אותך מעצבנות. כדאי גם להתפלל ולבקש עזרה מד' שיציל אותך מעצבנות ובע"ה תצליח.