• לימודים אקדמאיים

לימוד אסטרונומיה לפי דתות שונות

הרב פרופ' נריה גוטל

י"ב אב תשפ"א
שאלה
שלום רב. אני יודע שיש מצווה ועניין בלימוד אסטרונומיה. ישנו ספר מרתק, המכיל ידע אסטרונומי ובד בבד מלמד את היסטוריית האסטרונומיה. ההיסטוריה של האסטרונומיה מכילה גם כיצד התפתחה האסטרונומיה בתרבויות קדומות ובדתות שונות. רציתי לשאול האם תהיה בעיה לקרוא את הספר הזה הואיל ומפרטים כיצד התפתחה האסטרונומיה בתרבויות ובדתות בפירוט, על אף שהוא מועבר כהיסטוריה יבשה ולא כפרספקטיבה של הדתה וכדומה? תודה מראש.
תשובה
כל עוד מדובר בלמידה מדעית סדורה, ובאסטרונומיה - ולו גם היסטוריית האסטרונומיה - ולא באסטרולוגיה: מותר, ואם ממוקד במדע עצמו - רצוי.