• צניעות בלבוש

גרביים וחצאית עד הברך

הרב ש. יוסף וייצן

י"ג אלול תשפ"א
שאלה
האם חייב ללבוש גרביים אם הם שקופות ובצבע של הגוף (המכונות גרבי רגל) הרי לדעתי אין בזה שום תועלת ורציתי לדעת למה צריך אם גם ככה רואים את הרגל והם שקופות יש לי עוד שאלה אם אני שמה גרביים האם אני יכולה ללבוש חצאית שהיא בדיוק מתחת לברך תודה רבה
תשובה
שלום רב יש פוסקים שסוברים שיש לכסות את הרגלים על כף הרגל. אנו סומכים על המשנה ברורה שאמר שניתן להסתפק על לאחר הברך. אולם מכיוון שרבים פוסקים על כף הרגל מחמירים ולובשים גרביים כדי לצאת גם ידי הפוסקים האחרים. בדברים אלו מנהג הקהילה והמשפחה הם הקובעים א גדרי הצניעות. לכן ראוי שתנהגי כפי המנהג. כל טוב