• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

לפי איזה רב עלי להכריע?

הרב אביעד תפוחי

ח אלול תשפ"א
שאלה
יש רבנים שחולקים לפעמים ואני לא מבין מי מהם הצודק. מה לעשות במצב כזה?
תשובה
שלום וברכה. כאשר תלמיד חכם (שהגיע לרמה שהוא ראוי להורות הלכה) נתקל במחלוקת, אזי ישנם כללי פסיקה כיצד להכריע. אך מי שאינו תלמיד חכם יש לו ללכת לפי הדרכת חז"ל 'עשה לך רב והסתלק מן הספק'. ולכן כדאי לך לבחור רב תלמיד חכם וירא שמיים שתשאל אותו באופן קבוע עד שבעזרת ה' תגיע להיות תלמיד חכם בעצמך. לסיום, חשוב שתבחר דוקא תלמיד חכם שנגיש לך ותוכל לדבר איתו ישירות ובנחת. בהצלחה רבה.