• תחנון

הפסקה בין שמות ה’ בי"ג מידות

הרב נועם דביר מייזלס

ט"ו אלול תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, בהתחלת אמירת י"ג מידות בסליחות או בכל פעם שאומרים גם בימים אחרים, יש להפסיק מעט בין שם השם הראשון שאומרים ,לשם השם השני שאומרים מיד אח"כ?
תשובה
שלום רב. אכן כך נכון לעשות. כיון שהדבר בא לרמוז על שמו של הקב"ה המתגלה לפני החטא ואחרי החטא, ואלו ב' עניינים נפרדים. והקפידו על כך המקובלים, וז"ל הבא"ח (כי תשא י'א): "יזהר להטעים הפסק אשר בין "ה' | ה'" כי סודו גדול, ומי שאינו מטעים אותו עונשו גדול", ומקורו בכתבי האריז"ל (ס' הליקוטים כי תשא ל"ד), ובחסד לאלפים (קל"א ט'). בברכה רבה,