• כל השאלות

אוכל לבעלי חיים מחנות בשבת

הרב מיכאל יומטוביאן

י"ד אלול תשפ"א
שאלה
קניתי אוכל לכלב שלי, בשבת התברר לי שבטעות קניתי אוכל לחתול במקום לכלב, האם יש אפשרות להכנס לחנות של גוי המוכר אוכל לבעלי חיים ולשלם לו לאחר השבת?
תשובה
מעיקר הדין מותר לקבל בשבת מוצרים מבעל החנות בשני תנאים, שלא מדבר איתו על התשלום כלל אלא אומר לו "אדבר איתך ביום ראשון", כמו כן אינו שוקל או מודד את המוצר אלא לוקח אותו כמות שהוא. באופן כזה מותר לקחת מוצרים ולשלם עליהם ביום ראשון. אמנם במקרה זה מדובר בחנות פעילה בשבת ונראה לי לא מתאים להכנס אליה בשבת משום שזה נראה כאילו אתה נכנס לקנות כמו שאר הלקוחות, לכן לכתחילה יש להמנע מזה.