• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה שבכתב ושבעל פה

אילו פוסקים צריך לדעת?

הרב אלישיב קפקה

כ"ג אלול תשפ"א
שאלה
שאומרים שאדם צריך לדעת ש"ס ופוסקים מהכוונה לפוסקים? יש פוסקים ספציפיים שאדם צריך לדעת?
תשובה
בס"ד שלום רב, בדרך כלל הכוונה לגדולי הפוסקים במהלך הדורות, בגדול ניתן לומר טור ובית יוסף ושולחן ערוך עם נושאי הכלים המרכזיים. כמובן שיש עוד אבל זה הבסיס. אך כדי לקיים היום הלכה למעשה טוב שיהודי יהיה קשור עם תלמיד חכם שאותו הוא מעריך ומרגיש שהקשר אליו יעזור לו לרומם את הקשר עם רבש"ע. אפשר להעזר גם בספרי הלכה רבים שנכתבו בדורנו. בהצלחה,