• שבת ומועדים
  • הסימנים והסעודה

מנהג לאכול 15 סימנים בר"ה

הרב נועם דביר מייזלס

ז תשרי תשפ"ב
שאלה
אצלנו נוהגים לאכול 15 סימנים כנגד 15 שירי המעלות ועל כל סימן לומר פרק תהלים, האם מנהג זה טוב?
תשובה
שלום וברכה. איני מכיר מנהג זה, אך ישראל מלאים מנהגים כרימון וכל עוד מדובר על הנהגה נכונה ואין בזה מנהג טעות או שטות, אין לזלזל בו חלילה. לגבי מנהג משפחתך, להרבות בסימנים טובים לסימן טוב בראש השנה, ואולי לרמז על כך שכל הברכב מאיתו יתברך ולכן מכוון בי"ה וכנגד שיר המעלות וכו'. עם זאת צריך להזהר שהמנהג לא גורם לטורח ולעצבות וכעסים. ברכת ה' עליכם,