• שנת האבל על הורים

אבל בהקפות בסוכות ובשמחת תורה

הרב יצחק בן יוסף

כ תשרי תשפ"ב
שאלה
האם מותר לאבל להקיף את הבימה עם ארבעת המינים? והאם מותר לאבל להקיף בהקפות וריקודים בשמחת תורה?
תשובה
להקיף הבימה עם 4 המינים לדעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל חובה על האבל על הוריו, להקיף עם הלולב כמידי שנה לכל העדות. למרות שהרמ"א כתב שלא כן המנהג. הקפות בשמחת תורה הספרדים נוהגים - שאבל בתוך שבעה יעמוד ליד ספר התורה. אבל לאחר שבעה מותר להשתתף בריקודים כרגיל. למנהג האשכנזים - בכל שנת האבל מותר להקיף עם ספר התורה אך לא להשתתף בריקודים, ואפילו שמת קרובו בתוך חג הסוכות ואם יגרום לו צער להשתמט מההקפות יהיה מותר לו להקיף אבל אסור להשתתף בריקודים.