• תורה, מחשבה ומוסר
  • עקרונות בקיום מצוות

למה שלא כל אחד יעבוד את ה’ כפי שהוא רוצה?

הרב אלישיב קפקה

ח מרחשון תשפ"ב
שאלה
שלום הרב. הרבה פעמים אני מרגישה שיש ערכים או דברים מסוימים שאני מאמינה בהם שסותרים/נוגדים את התורה, את ההלכה והמצוות. לדוגמא צניעות- אני מאמינה שצריכה להיות צניעות מסוימת אבל אני מרגישה שדורשים בהלכה יותר מדי ובסוף זה מקשה עליי לקיים את ההלכה כמו שצריך,. ואם אני מתלבשת בדיוק לפי ההלכה אני מרגישה שזה לא אני ושזה לא עושה לי טוב.. מצד שני אני רוצה לעבוד את הקב״ה בדרכו אבל כשזה סותר את האמונה הפנימית שלי , את הרצונות שלי זה קשה אני גם לא מבינה למה צריך שבסוף כולם ילכו לפי ההלכה, לפי מודל מסוים כי בסוף אנחנו עם שיש בו הרבה גוונים וסגנונות אז למה אי אפשר שכל אחד יבחר בדרך שהיא מבטאת את עצמו ואת הרצונות שלו- כל עוד זה בגדר של להיות אדם טוב עם ערכים טובים. למה חייב דווקא לפי התורה? וגם אם כן לפי התורה- אין בתורה התאמה אישית וכל אחד צריך להתאים את עצמו לתורה אבל אנחנו אנשים שונים עם רצונות אחרים.. שלא תמיד מסתדרים עם ההלכה. אשמח לתשובה/רעיון.. תודה רבה מראש.
תשובה
בס"ד שלום וברכה, ראשית, טוב שאת שואלת ומבררת. שנית, הנשמה שלנו באמת רוצה לקיים את רצון ה'. לא חצי, לא בערך אלא לגמרי. רצונות הפנימיים האומרים ליהודי לעשות אחרת מרצון ה' נקראים בפי חכמינו: יצר הרע. לכל אחד מאיתנו יש יצר טוב ויצר הרע ותפקידנו הוא להגביר את הטוב על הרע, ולעשות רצון ה' כרצונו. לימוד אמונה יכול לעזור להביא לידי השוויה בין רצונך לרצון ה'. זו עבודה לא פשוטה כלל, אך אפשרית. כדאי לך למצוא תלמיד חכם שיוכל לייעץ בדיוק הלכתי מה נדרש ומה לא, כיון שלעיתים מחמירים שלא לצורך ואז שמירת ההלכה מעיקה.. בהצלחה