• צניעות בלבוש

מכנסיים צמודים לגבר

הרב חגי לרר

כ"ד מרחשון תשפ"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב, 1.האם לגבר מותר ללבוש מכנסיים שקצת צמודים? (לא כמו גרביים שממש צמודים לגוף, אלא קצת יותר רחבים). כי מפריע לי ללבוש מכנסיים ממש רחבים. אשמח אם הרב יפרט בהסבר מהי הגדרת צמודים/רחבים. ואם אפשר בבקשה לדעת מה המקורות? 2. בנוסף, האם מותר להתפלל עם חולצה קצרה? 3. ומה לגבי שליח ציבור? תודה רבה לרב
תשובה
שלום וברכה, אם המכנסיים צמודים רק ברגליים אך במקומות הצנועים יותר זה נראה רגיל , אז זה בסדר. אך אם זה צמוד מידי גם במקומות הצנועים נכון להימנע. אין גדרים ברורים בזה לגברים כמו לנשים, אך השכל הישר מורה שצניעות בביגוד אמורה להיות גם אצל גברים ובמיוחד במקומות שצריכים צניעות. 2. מותר ללכת עם חולצה קצרה וכך נוהגים הרבה יראי ה'. ועדיך שלא תהיה קצרה מידי. ויש מחמירים ללכת עם חולצה ארוכה שמכסה את המרפק. 3. השו"ע באו"ח נ"ג,י"ג כותב "פוחח והוא מי שבגדו קרוע וזרועותיו מגולים לא ירד לפני התיבה" בפשטות החזן צריך להיות עם שרוולים עד המרפק, יש שאמרו שהמרפק יהיה מכוסה ויש שאמרו שאף קרוב למרפק זה בסדר. והמשנ"ב שם שדוקא אם גם כתפיו מגולות, אך יוצא שאם יש שרוול- אף אם הם קצרים מאוד - זה בסדר. ולמעשה- ניתן להקל בשרוול קצר מאוד, ונכון שלפחות יגיע עד המרפק או יכסם בטלית, ויש מחמירים בשרוול ארוך. ברכה והצלחה וכל טוב.