• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

שאלות על מסכת חלה

הרב חיים שרייבר

י"א מרחשון תשפ"ב
שאלה
מסכת חלה פרק ב משנה ח 1.מה החשש של חכמים שהחלות יגעו הרי אם ההוא שטח את מה שיש בפחות מביצה? 2.האם כל מה שפחות מביצה אינו מקבל טומאה אפילו אם נגע בשבעת המשקים?
תשובה
שלום 1. החשש הוא שמא העיסה הטהורה תיגע בטמאה, בטעות כמובן, והעיסה הטהורה תיטמא. ובמיוחד חשש זה קיים כאשר הוא מקרב את שתי העיסות אחת לשניה שכל מה שמבדיל ביניהם היא חתיכה קטנה של פחות מכביצה. 2. אוכל פחות מכביצה לא מעביר את הטומאה (יש דעות שהוא גם לא מקבל טומאה) וממילא לא תעבור טומאה לעיסה הטהורה. יום טוב