• פירות שביעית

עגבניות שצמחו מאליהן בשישית

מכון התורה והארץ

ח מרחשון תשפ"ב
שאלה
יש לי בגינה שתילי של עגבניה וקישואים שצמחו לפני מספר חודשים מעגבניות וקישואים שזרקתי, חודשים מספר לפני שנת השמיטה, האם מותר לי לקטוף ולאכול מהירקות הללו?
תשובה
בס"ד שלום וברכה אפשר לאכול את הירקות אבל יש בהם קדושת שביעית ואין להפסידם. אמנם דעת הרמב"ם שירקות אלו אסורים באכילה כיוון שהן ספיחין, אבל אנו נוהגים היום כדעות המקילות בדין זה ולא מחשיבים ירק זה כספיח אלא כפרות שביעית שיש בהם קדושה וראוי לאכלם ולשמור בהם קדושה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ