• שבת ומועדים
  • מחשבים, אינטרנט ופלאפונים

שימוש ב-air tag בשבת

הרב אביעד תפוחי

י"ד מרחשון תשפ"ב
שאלה
שלום, רכשתי לא מזמן air tag מחברת אפל, זהו מכשיר איתור בעל GPS ורמקול מובנה שבעזרתם אפשר למצוא אותם בקלות על ידי הטלפון. האם מותר לשאת את המכשיר בשבת על המפתחות?
תשובה
שלום וברכה. המכשיר החשמלי נידון ככלי שמלאכתו לאיסור, ואסור לטלטלו. אמנם מותר לטלטל את שאר המפתחות אף שגם המוקצה זז, כיון שזה מוגדר טלטול מן הצד שמותר לצורך דבר המותר, דהיינו לצורך המפתחות. אמנם כאשר ניתן לסלק את המוקצה ולא לטלטל אותו מן הצד כך ראוי לעשות, ולכן נכון לסלק את המוקצה מערב שבת (שש"כ פרק כ, סעיף פו)