• תורה, מחשבה ומוסר
  • לשון הרע

להאמין ללשון הרע

הרב ש. יוסף וייצן

א כסלו תשפ"ב
שאלה
שלום רב! חברה סיפרה לי משהו שקרה לה עם חברה אחרת, הן חברות טובות והיא לא התכוונה שזה יהיה לשון הרע. הבעיה היא שההתנהגות המסויימת של החברה עליה דובר הפריעה לי מאוד ואינני חושבת שהקשר ביננו משפיע לטובה (כבר כמה זמן שאני חושבת שאנחנו צריכות להתרחק והסיפור שהיא סיפרה לי גרם לי להגיע להחלטה הזאת באופן סופי). הבעיה היא שאני יודעת שלפי ההלכה אסור להאמין לסיפור על מישהי אחרת. כעת אינני יודעת כיצד לפעול. מצד אחר כבר כמה חודשים אני מרגישה שעדיף לי להתרחק ממנה, אך מצד שני מה שגרם להחלטה הזאת זה הסיפור ששמעתי (אם לא הייתי שומעת את הסיפור הזה כנראה הייתי ממשיכה להתנהג כרגיל, אך עכשיו זה מרגיש פחות אפשרי). האם במקרה כזה מותר להאמין לסיפור או לא? תודה רבה וסליחה על הטרחה!
תשובה
שלום רב אסור להאמין אבל מותר לחשוש שהסיפור אמת . מותר לנהוג כאילו הסיפור היה אמיתי. לכן אם ההתרחקות היא לשם שמים ולא בגלל שיקולים לא עניניים את יכולה להתרחק. כל טוב