• טבילה ומקווה

מקווה גברים בחצר

מכון התורה והארץ

י"ג כסלו תשפ"ב
שאלה
יש לי מקווה פרטי בחצר מקובע באדמה אני רוצה למלאות אותו במי גשמים חיברתי סנטף להיפרגולה וקניתי מרזב וצינור ארוך האם יש איזה הלכה שאני צריך לדעת ? האם צינור שפתוח בשני צדדיו הוא כלי? האם יש בעיה בהמשכת מי הגשמים בצורה הנ"ל?
תשובה
בס"ד שלום וברכה אם יש במקווה מ' סאה אין בעיה להמשיך מים כאלו לתוך המקווה. אבל אם מים אלו יגיעו לבור לפני המים האחרים אין להשתמש במים אלו אלא שמהמרזב יזרמו על גבי הקרקע (אדמה או בטון, עדיף לא אטום) ומשם יכנסו לבור. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ